Цикл публікацій про ляльок - мотанок 3. "Крихітне щастя у долоннях"

Цикл публікацій про ляльок - мотанок 3

 Лялька - мотанка 

"Крихітне щастя у долоннях"

Мотанки були дуже популярні серед небагатьох людей
Одним з найбільш поширених видів оберегів були ляльки-мотанки, особливо серед небагатьох людей. Різновидів ляльок-оберегів було безліч, і кожна з них призначалася для конкретної справи. Лялька-оберіг на щастя? один з видів подібних оберегів. Ця стаття містить інформацію про особливості і значення цієї ляльки.

Чим відрізняється лялька-мотанка на щастя?

Хто з людей не бажав би для себе і своїх близьких здоров’я, щастя, благополуччя? Бажання ці абсолютно природні, і кожен до цього прагне. Однак, втілити в життя ці прагнення виходить не завжди і не у всіх. Що ж робити? Допомогти в цьому випадку може магічна сила амулетів і оберегів.
Ляльок виготовляли для самих різних цілей
Наші предки покладали дуже великі надії на подібні магічні предмети. У кожному слов’янському будинку обов’язково знаходилися декілька видів оберегів на різні випадки життя. Лялька-оберіг на щастя? одна з найбільш популярних різновидів оберегів, які виготовляли для себе слов’яни в давнину.
Спосіб виготовлення ляльки на щастя схожий з виконанням всіх ляльок-мотанок:
  • Ляльку треба робити, не застосовуючи металевих речей типу ножиць, голок або ножів, тобто не повинні застосовуватися жодні ріжучі та колючі предмети. Слов’янки вірили, що подібними предметами можна «пробити» енергетику, вкладаємо в оберіг.
  • У всіх ляльок-мотанок, в тому числі і у ляльки на щастя, не виділялися риси обличчя. Ляльок залишали безликими, щоб захистити їх від сторонніх душ і не допустити до них темні сили.
    • Виготовлялися ляльки-мотанки тільки жінками і тільки своїми руками. Емоційний стан жінки мало бути при виготовленні оберега дуже хорошим, щоб вкласти в ляльку позитивну енергетику. 
  •                                           Прикрасити косу можна різними способами
  • Проте, виготовлення кожної ляльки-мотанки мало деякі особливості. Є такі особливості і в процесі виготовлення ляльки-оберега на щастя своїми руками:
    1. Лялька на щастя мала дуже невелике зростання? в межах шести сантиметрів. Пояснюється це легко? таку ляльку жінка завжди могла мати при собі, і в той же час не показувати її стороннім поглядам.
    2. Зовні оберіг виконувався у вигляді маленької дівчинки з довгою косою. Ручки дівчинки обов’язково піднімалися вгору, ніби-то вона тягнеться до сонечка.
    3. Косичка у дівчинки виконувалася теж вгору і вперед. Це мало подвійне значення: лялька на щастя ставала стійкіше і краще «розуміла» свою господиню.
    Якщо ви ретельно виконайте всі умови, які тут викладені, то знайдете для себе незамінну помічницю, яка незмінно буде залучати у ваше життя удачу і щастя.

    Що означають особливості оберега?

    Зовнішній вигляд ляльки на щастя не випадковий, все елементи ляльки націлені на посилення її магічного потенціалу.

  • Довга коса – символ жіночої краси.
    Довга косичка, до того ж неприродно спрямована вперед і вгору символізує достаток, довголіття і фізичне здоров’я.
    Крім того, довга коса підкреслює жіноче начало ляльки і наділяє її жіночою силою.
    Маленький зріст ляльки дозволяє завжди мати її при собі. Таким чином лялька на щастя буде служити своїй господині завжди, а не тільки дбати про будинок.
    Рідко, але все ж виготовлялися ляльки на щастя чоловічої статі. Лялька мала чоловічий одяг, але як і раніше була з довгою косою. Коса у ляльки-чоловіки прямувала в бік землі і служила опорою, якщо оберіг стояв на поверхні.

























Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Цикл публікацій про ляльок мотанок 2."Пеленашка" - перша лялька-оберіг для дитини.

Зустрічаємо весну! "Лялька веснянка"

Як навчитися в’язати гачком? Техніка для початківців