Цикл публікацій про ляльок 1. Лялька виконуюча бажання

Цикл публікацій про ляльок
1. Лялька виконуюча бажання

Лялька Желанніца є одним з геніальних народних знарядь праці з людськими бажаннями. Вона допомагає їх відпускати. Якраз це і є одним з центральних принципів народної магії. Він полягає в тому, щоб, усвідомивши і чітко сформулювавши своє бажання, своєчасно його відпустити. В іншому випадку виникає так званий момент перенапруги простору. Ми невидимими нитками пов'язані з великою кількістю живих створінь, дій і об'єктів. І ось коли ми тупотимо своїми маленькими ніжками і шалено кричимо на всю вулицю: «Мама! Хочу-у-у-у! »- це пробуджує надмірне напруження. І якщо в певний термін очікуване не відбулося, ми жадаємо матеріалізації свого бажання за будь-яку ціну, за рахунок кого-небудь. У зв'язку з тим, що якщо де-небудь прибуло, значить, десь воно вибуло. Інакше бути ніяк не може. Адже це Закон.

Для того щоб навчитися відпускати свої бажання, не відмовляючись від них, потрібно знайти чималий життєвий досвід, пройти шлях через школу проб і помилок, здобутків і втрат. Хоча саме в молодості бажання особливо полум'яні, вони просто обпалюють незміцнілу душу. Спадщиною від предків нам дісталася мудрість, яка створила образ деяких маленьких помічниць.

Лялька Желанніца є саме цією маленькою помічницею, маленькою подружкою. Вона не прислуга, беззаперечно виконує якусь примху своєї власниці. Про цих ляльок відомо таке цікаве зведення, що вони допомагають виконувати бажання, лише в тому випадку, якщо володарка зрозуміло і детально могла висловити чого вона хотіла б. Так само, природним виступало вимога авансом заплатити за свій «замовлення», подарувати ляльці красиву стрічку або гудзик до одягу, або намистинки.
 При цьому, маючи істинно жіночу природу, лялька Желанніца потребувала спеціальному дзеркальце, щоб мати можливість помилуватися собою.
Лялька Желанніца, якщо вірити розповідям багатьох поколінь жінок, виступає помічницею, яка допомагає виконувати бажання своєї господині. Для того щоб її зробити, дуже важливо точно вгадати унікальний образ помічниці саме для вас. Як вона повинна виглядати: молода і спритна або ж грунтовна і зріла? Так само дуже важливо визначиться з її розміром. Найчастіше лялька є соразмеріма з людським тілом. Найпопулярніші лялечки з ростом: з пальчик, з долоню і ліктьові. Так-так у ляльки Желанніци обов'язково повинен бути власний будиночок, то наявність у вашому господарстві шкатулки допоможе визначити і зростання вашої лялечки.

Все це потрібно врахувати, і тільки після цього, можна буде приступати до виготовлення лялечки. Так як лялька Желанніца вважалася секретною істотою (не можу дозволити собі назвати її «предметом»), єдиного і обов'язкового способу її створення немає. Але абсолютно точно відомо тільки, що дані лялечки були. Кожна господиня використовувала свій спосіб виготовлення ляльки Желанніци орієнтуючись на місцеві традиції. У цьому випадку, на наш погляд, важлива не так сильно форма, як саме зміст образу ляльки Желанніци, ляльки - яка виконує бажання.

Коментарі

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

Зустрічаємо весну! "Лялька веснянка"

Цикл публікацій про ляльок мотанок 2."Пеленашка" - перша лялька-оберіг для дитини.

Майстер клас лялька - мотанка "Подорожниця"